



















Preview text:
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  MARKETING STRATEGY 
MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS BANK  FINAL EXAMINATION   
PART 1: MULTIPLE CHOICE QUESTIONS, 25 QUESTIONS 
1. The marketing mix for a brand consists of ____.  A. product  B. price  C. promotion  D. place 
E. All of these are correct.  ANS: E   
2. Marketing communications is used by which type of organization? 
A. business-to-business organizations 
B. consumer marketing organizations 
C. not-for-profit organizations  D. None of these are correct. 
E. All of these are correct.  ANS: E   
3. Which of the following is NOT a form of media advertising?   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  A. television  B. radio  C. magazines  D. sales promotions  E. newspapers  ANS: D   
4. Coupons, trade shows, buying allowances, premiums, and price-off deals are all examples of  ____.  A. media advertising  B. promotions  C. place advertising 
D. point-of-purchase advertising  E. public relations  ANS: B   
5. Which term is preferred by most marketing practitioners to refer to the collection of advertising, 
sales promotions, public relations, event marketing, and other communication devices?  A. marketing promotion  B. promotion  C. sales promotion  D. marketing communications 
E. integrated marketing communications  ANS: E     
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022   
6. Which of the following terms serves as a summary means for describing all forms of marketing  focus?  A. product  B. brand  C. communication  D. promotion  E. integration  ANS: E   
7. Which of the following could be a brand?  A. product  B. service  C. retail outlet  D. person 
E. All of these could be a brand.  ANS: E   
8. Current marketing philosophy holds that ____ is absolutely imperative for success.  A. direct marketing  B. e-mail  C. coupons  D. integration  E. assessment   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  ANS: D   
9. What is the term for the process of dividing a total market into subgroups so that each group 
consists of buyers and users who share similar characteristics, but who are different from those  in the other groups?  A. Interactive marketing  B. Branding 
C. Synergistic marketing communications  D. Synergistic marketing  E. Market segmentation  ANS: E   
10. Which of the following has NOT been a reason for the reluctance to change from a single-
function, specialist model to an IMC model? 
A. no way to assess the effectiveness of integration  B. managerial parochialism 
C. fear that change might lead to possible budget cutbacks in their areas of control 
D. reluctance of agencies to broaden their function beyond the one aspect of marketing 
communications in which they have developed expertise and built their reputations 
E. fear of reduction in authority and power  ANS: E   
11. Which of the following statements is true regarding the adoption of IMC? 
A. Novice managers are more likely than experienced managers to practice IMC. 
B. Firms involved in marketing services rather than products are more likely to have adopted IMC.   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022 
C. Business-to-business firms are more likely to adopt IMC than business-to-consumer firms. 
D. Less sophisticated firms are likely adherents to IMC. 
E. All of these are false regarding the adoption of IMC.  ANS: E   
12. Ovaltine is employed by a manufacturer of consumer packaged goods products. His job 
entails the planning, creation, integration, and implementation of diverse forms of marcom, such 
as advertising, sales promotion, publicity releases, events, etc., that are delivered over time to a 
brand’s targeted customers and prospects with the ultimate goal of influencing or directly affecting 
their behavior. Ovaltine is performing ____.  A. integrated marketing (IM) 
B. marketing communications (marcom) 
C. integrated marketing communications (IMC)  D. promotion marketing (PM) 
E. integrated promotion management (IPM)  ANS: C   
13. The ultimate goal of integrated marketing communications is to ____.  A. increase brand awareness 
B. affect the behavior of the targeted audience 
C. learn how to outsell the competition  D. lower production costs 
E. All of these are correct.  ANS: E     
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022 
14. What is achieved when multiple methods are used in combination with one another yielding 
more positive communication results than when the tools are used individually?  A. synergy  B. duplicity  C. multiplicity  D. redundancy  E. repetition  ANS: A   
15. What is undifferentiated marketing? 
A. The customer represents the starting point for all marketing communications activities.  B. Mass marketing 
C. Multiple messages must speak with a single voice. 
D. The ultimate goal is to influence brand awareness and enhance consumer attitudes toward the  brand.  E. Build relationships.  ANS: B   
16. A key feature of IMC is that the process should ____. 
A. use an B. be restricted to only one or a select number of communication media 
C. use the same media to reach all target audiences to improve efficiency 
D. start with the customer or prospect and then work back to the brand communicator in 
determining the most appropriate messages and media 
E. utilize the same communication media over time   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  ANS: D   
17. Which approach will best serve the customers’ information needs and motivate them to  purchase the brand?  A. inside-out  B. outside-in  C. top-down  D. bottom-up  E. combination  ANS: E   
18. Which of the following terms is used to mean any message medium capable of reaching target 
customers and presenting the brand in a favorable light?  A. touch point  B. contact  C. intersection  D. touch point and contact 
E. touch point, contact, and intersection  ANS: E   
19. The marketing manager for Samsung Electronics Vietnam asked her research staff to identify 
all of the points of contact that consumer are likely to have with Samsung’s products. The 
marketing manager would most likely to use this information in designing a(n) ____.  A. point-of-purchase display 
B. board of director’s report   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022 
C. integrated marketing communications program  D. marketing research survey 
E. slice-of-life television commercial  ANS: C   
20. What does the phrase, A. Carefully select those tools that are most appropriate for the communications objective at hand. 
B. Reach the target audience efficiently and effectively using whatever touch points are  most appropriate. 
C. Successful marketing communications requires building relationships between brands and  their consumers/customers. 
D. All marketing communication elements should use the same endorser so that consumers do  not get confused. 
E. Coordination of messages and media is absolutely critical to achieving a strong and 
unified brand image and moving consumers to action.  ANS: E   
21. An ad for Nivea Visage Wrinkle Control states that the cream allows women to "give their skin 
back its own wrinkle control." It shows a woman in her forties using the product. This ad is using  _____ segmentation.  A. behavioristic and benefit 
B. benefit and demographic 
C. psychographic and behavioristic  D. geographic and benefit 
E. demographic and psychographic  ANS: B   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022   
22. Which of the following is an example of a behavioural segmentation base? 
A. Secret, emotional, communication, reliable, eye-catching, tie-to the brand, standpoint 
B. All marketing communication elements should use the same endorser so that consumers do  not get confused. 
C. The ultimate goal is to influence brand awareness and enhance consumer attitudes  toward the brand.  D. User-status 
E. Brand managers and their agencies should be amenable to using various marketing  communication tools.  ANS: D   
23. What are the three levels of innovation? 
A. Branding, Answer The Brief, Realistic, Relevance, Interesting, Entertaining, Relevance of  medium 
B. New product creation, new market creation, leadership 
C. Be consistent, Ambassador, Reliable, Realistic, Emotional, Rightful 
D. Single-minded message, emotional, consistent, relevance, eye-catching, tie-to the brand,  sharability & talkability 
E. Branding, Appealing, Role of Product, Relevance, Interesting, Entertaining, Relevance of  medium  ANS: B   
24. Under Armour developed dynamic advertising, sponsorships of sports leagues, a creative 
Web site and celebrity spokespeople to promote their sports and clothing products. Under Armour  is engaged in:   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022 
A. integrated marketing communications 
B. a centralized market strategy 
C. a concentrated market strategy 
D. an undifferentiated market strategy 
E. lifestyle segmentation based on sports See opening vignette.  ANS: A   
25. The measure of how many times the average person in the target market is exposed to the  message is known as  A. Times  B. Exposure  C. Repetition  D. Frequency  E. None of the above  ANS: D   
26. When developing an advertising program, marketers must make five major decisions. These  are: ______________. 
A. Objective setting, target audience, budget decisions, message decisions, campaign evaluation 
B. Objective setting, target audience, response sought, message decisions, campaign evaluation 
C. Objective setting, budget decisions, message decisions, media decisions, campaign  evaluation 
D. Target audience, objective setting, budget decisions, big idea & message decisions,  campaign evaluation 
E. Target audience, objective setting, budget decisions, media decisions, campaign evaluation   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  ANS: D   
27. Successful marketing campaigns are dependent on accurate answers to the following  questions: 
A. Who are my customers? What are they like? What do they buy? Where can I find them?  How can I reach them? 
B. Who are my customers? Where do they live? What do they buy? Where can I find them? How  can I reach them? 
C. Who are my customers? What are they like? What do they do for a living? Where can I find  them? How can I reach them? 
D. Who are my customers? What are they like? Why do they buy? Where can I find them? How  can I reach them? 
E. What are my customers thinking? What are they like? What do they buy for their business? 
Where can I find them? How can I reach them asap?  ANS: A   
28. What does it mean by the phrase CSR? 
A. Corporate Social Responsibility  B. Corporate Social Reform 
C. Corporate Society Restructuring  D. Advertising  E. Cash flow  ANS: A    29. What is the big idea?   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022 
A. Big Idea is a term used to symbolize the foundation for a major undertaking in these 
areas - an attempt to communicate a brand, product, or concept to the general public, by 
creating a strong direction to send the brand message that pushes brand boundaries and 
resonates with the consumers. 
B. Successful marketing communications requires building relationships between brands and  their consumers/customers. 
C. Big Idea is a term used to symbolize the key decisions for a major undertaking in these areas 
- an attempt to communicate a brand, product, or concept to the general public, by creating a 
strong direction to send the brand message that pushes brand boundaries and resonates with the  consumers. 
D. Big idea is the media decision 
E. Big idea is the beating heart of your product or brand. Every piece of content you create about 
your product has to link back to your sales objective  ANS: A   
30. Integrated marketing communications requires a "big picture" approach to planning marketing 
and promotion programs, requiring advertising agencies to develop a(n): 
A. alternative approach for each media method. 
B. support system for production differentiation. 
C. total marketing communications strategy. 
D. reduced emphasis on information advertising and increased emphasis on persuasive  marketing. 
E. different marketing mix for the same product in different countries.  ANS: C   
31. The measure of the percentage of people in the target market who are exposed to the ad 
campaign during a given period of time is called as   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  A. Awareness  B. Reach  C. Conversion  D. Depth  E. Preference  ANS: B    32. What is Ad Recall Lift? 
A. An estimate of the number of additional people who may remember seeing your ads, if  asked, within 2 days 
B. An estimate of the number of additional people who may remember seeing your ads, if asked,  within 3 days 
C. An estimate of the number of additional people who may remember seeing your ads, if asked,  within 5 days 
D. The measure of the percentage of people in the target market who are exposed to the ad 
campaign during a given period of time 
E. Alternative approach for each media method  ANS: A    33. What is Ad Impressions? 
A. An impression is a metric used to quantify the number of digital views or engagements of a 
piece of content, usually an advertisement, digital post, or a web page. 
B. Impressions are also referred to as an "ad view." 
C. They are used in online advertising, which often pays on a per-impression basis. 
D. Counting impressions is essential to how web advertising is accounted and paid for in search 
engine marketing, as well as measuring the performance of social media campaigns.   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022 
E. All of the above are correct  ANS: E   
34. In 2021, what are the top of searches in rural areas of Vietnam? 
A. Job opportunities, education, beauty, healthcare 
B. Job opportunities, military, beauty, healthcare 
C. Job opportunities, sex, beauty, healthcare 
D. Job opportunities, school, beauty, travel 
E. Sex, education, beauty, travel  ANS: A   
35. In 2021, which element below is NOT the trends of internet landscape in Vietnam? 
A. Rise of Digital Rural Consumer  B. On-demand Economy  C. Smart shopper  D. Health-conscious consumer  E. Sex  ANS: E   
36. According to Deloitte & Hootsuite report, which is the most popular social media platform in  Vietnam in 2021?  A. Youtube  B. Facebook  C. Instagram   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  D. Tik Tok  E. Lotus  ANS: A   
37. In 2021, what are 4 key beauty trends in Vietnam? 
A. Digitalization, natural trend, regime sophistication and premiumization 
B. Digitalization, KOLs, regime sophistication and premiumization 
C. Digitalization, KOLs, influencers and premiumization 
D. Digitalization, natural trend, in-store shopping and premiumization 
E. Online shopping, natural trend, regime sophistication and premiumization  ANS: A   
38. Which step below is one of 5 steps of JWT planning cycle? 
A. What are we trying to achieve? 
B. How could we get there?  C. Who are our customer?  D. What are the KPIs?  E. What is the Big Idea?  ANS: B   
39. A strategy is a set of plans designed for ___________ competitive advantage 
A. Ability to control the message  B. Short-term 
C. Ability to create brand images and symbolism   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  D. Long-term 
E. Control of message content and media placement   
40. Which of the following is true about the Internet media? 
A. It is considered as traditional media. 
B. It essentially allows for one-way communication. 
C. It enables marketers to gather valuable personal information from customers and  prospects. 
D. The effect of using Internet media can be closely and precisely measured by advertising and  other forms of promotion. 
E. One major disadvantage of Internet media is that it cannot be integrated with other media  programs.  ANS: C   
41. An operations strategy is created directly from the _________ strategy  A. advertising.  B. sales promotion.  C. public relations.  D. publicity.  E. corporate strategy.  ANS: E   
42. What does 3R requirements in choosing influencers/KOLs stand for? 
A. Reach, Relevance, Resonance  B. Reach, Realistic, Right   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  C. Reach, Relevance, Rich 
D. Reach, Right Time, Realistic 
E. Reach, Right Coverage, Resonance  ANS: A   
43. PESTLE is an acronym for what?  A. A framework 
B. Political, environmental, sophisticated, technological, legal, and environmental 
C. Political, environmental, social, technological, legal, and environmental 
D. Political, environmental, social, technological, loss, and environmental 
E. Political, environmental, social, tone, legal, and environmental  ANS: C   
44. The positioning task consists of three steps. Which of the following does not belong?  A. Planning  B. Budgeting 
C. Comparing the position with ethical and legal guidelines established by the trade  D. Communicating  E. All of these above  ANS: E   
45. How might the size of a business be best measured?  A. All of these below 
B. Number of employees, and overall gross profit   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022  C. Revenue  D. Capital investment  E. Market value  ANS: A   
46. What is CTR (Click through rate) in online advertising? 
A. The percentage of individuals viewing a web page who view and then click on a specific 
advertisement that appears on that page. 
B. The percentage of companies viewing a web page who view and then click on a specific 
advertisement that appears on that page. 
C. The percentage of individuals saving a web page who view and then open at another time 
D. The number individuals viewing a web page who view and then click on a specific 
advertisement that appears on that page.  E. None of these above  ANS: A   
47. You are running an EDM (email direct marketing) campaign for your company. What are the 
KPIs you should focus on to achieve the sales objectives? 
A. Number of potential emails in your database  B. Number of emails delivered  C. Bounce rate, open rate  D. CTR, unsubscribe rate 
E. B, C & D are correct  ANS: E     
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022 
48. Reach and frequency are aspects of which part of an advertising plan? 
A. Selection of a copy platform 
B. Determination of a media timing pattern 
C. Setting of sequential objectives 
D. Setting of the campaign budget  E. None of these above  ANS: C   
49. Please indicate which of the following is NOT one of the dimensions of the FCB Grid:  A. Affective  B. Reactive  C. Thinking  D. High involvement  E. Low involvement  ANS: B   
50. Please indicate which of the following is NOT one of the dimensions of the 3E model to change  behavior:  A. Education  B. Enforcement  C. Engineering  D. Experience  E. None of these above  ANS: D   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM     
CREATOR: LÊ THANH HẢI   
80 QUESTIONS INCL. KEY – 32 PAGES   2022   
51. ______________refers to an advertising strategy involving both ATL and BTL.  A. Through the Line  B. In the Line  C. Off the Line  D. Beyond the Line  E. None of these above  ANS: A   
52. IMC plays a very important role in the process of branding, or brand identity creation, and  building _____________  A. Brand Equity  B. Brand Image  C. Customer Value  D. Market Share  E. All of these above  ANS: A   
53A. _________ means the use of short-term incentives which are designed to encourage 
immediate purchase of the product.  A. Advertising  B. Samples  C. Public Relations  D. Sales promotion  E. TVC   
QUESTIONS BANK FOR FINAL EXAM      
