















Preview text:
  lOMoAR cPSD| 60692662
CHAP 2 ENVIRONMENT 
1) You are directed to study the actors close to the company that affect its ability to 
serve its customers-departments within the company, suppliers, marketing 
intermediaries, customer markets, competitors, and publics. What are you  studying?  A) the macroenvironment  B) the microenvironment  C) the marketing environment 
D) the demographic environment  E) the global environment 
2) Which of the following terms is used to describe the factors and forces outside 
marketing that affect marketing management's ability to build and maintain 
successful relationships with target customers?  A) the marketing environment  B) the cultural environment  C) strategic planning  D) target markets  E) the marketing mix 
3) You are directed to study the demographic, economic, natural, technological, 
political, and cultural factors that are larger societal forces affecting your company.  What are you studying?  A) the macroenvironment  B) the microenvironment  C) the external environment  D) the marketing mix  E) the global environment 
4) Which of the following is NOT a type of factor in a company's  macroenvironment?    lOMoAR cPSD| 60692662 A) demographic  B) economic  C) technological  D) competitive E) political  Answer: D 
5) All of the groups within a company(t
 rong công ty) are called the ________.  A) culture  B) diversity  C) internal environment  D) climate  E) range  Answer: C 
6) Which type of organization helps companies to stock and move goods from their 
points of origin to their destination? A) financial intermediaries  B) physical distribution  firms 
C) marketing services agencies  D) resellers  E) suppliers Answer: B 
7) Banks, credit companies, insurance companies, and other businesses   that  help 
finance transactions or insure against the risks associated with the buying and 
selling of goods and services are referred to as ________.  A) financial intermediaries 
B) physical distribution firms 
C) marketing services agencies  D) resellers  E) wholesalers    lOMoAR cPSD| 60692662
8) Currently, Diego Calabresa is employed by a firm that conducts marketing 
research and creates ads for other companies that help them target and promote 
their products to the right markets. Who is Diego's employer?  A) a financial intermediary 
B) a physical distribution firm 
C) a marketing service agency dịch vụ tiếp thị  D) a reseller  E) a green marketer  Answer: C 
9) A ________ is defined as any group that has an actual or potential interest in, or 
impact on, an organization's ability to achieve its objectives.  A) team  B) competitor  C) market  D) public  E) intermediary  Answer: D 
10) Which of the following is NOT an example of the type of public that is part of 
a company's marketing environment?  A) financial (tài chính)  B) media  C) government  D) citizen-action 
E) marketing department (ở trong)  Answer: E 
11) A radio station that carries news, features, and editorial opinions about your  area is which type of public?    lOMoAR cPSD| 60692662 A) financial  B) media  C) citizen-action  D) local  E) government  Answer: B 
12) A consumer organization, environmental group, or minority group has 
challenged your firm's stand on a local issue. Your firm is being challenged by a  ________ public.  A) local  B) general  C) government  D) citizen-action  E) media  Answer: D 
13) Workers, managers, and members of the board are all part of a company's  ________ public.  A) general  B) internal  C) local  D) intermediary  E) market  Answer: B 
14) Percy Original caters to a market of individuals and households that buys 
goods and services for personal consumption.Percy Original caters to a ________  market. A) business  B) reseller    lOMoAR cPSD| 60692662 C) government  D) consumer  E) marketing intermediary  Answer: D 
15) Which type of market buys goods and services for further processing or for use  in the production process?  A) business  B) reseller  C) wholesale  D) consumer  E) retail  Answer: A 
16) Which type of market buys goods and services to produce public serviceso  r to 
transfer them to others who need them?  A) government  B) reseller  C) wholesale  D) consumer  E) retail  Answer: A 
17) Rachel Patino works for a wholesale company called Distributors Unlimited. 
She is responsible for buying and selling goodsat
 a profit to small retailers. What  is her market? A) business  B) reseller  C) wholesale  D) consumer  E) retail    lOMoAR cPSD| 60692662 Answer: B 
18) Your marketing department is currently researching the size, density, location, 
age, and occupations of your target market. Which environment is being  researched? A) demographic  B) psychographic  C) economic  D) geographic  E) cultural  Answer: A 
19) The ________ environment consists of factors that affect consumer purchasing  power and spending patterns.  A) cultural  B) political  C) technological  D) economic  E) natural  Answer: D 
20) A country with a(n) ________ economy consumes most of its own agricultural 
and industrial outputs and offers few market opportunities.  A) industrial  B) service  C) technological  D) subsistence  E) rural  Answer: D 
48) A country with a(n) ________ economy has rich markets for 
many different kinds of goods.     lOMoAR cPSD| 60692662 A) industrial  B) service  C) developing  D) subsistence  E) multicultural  Answer: A 
50) Value marketing is the strategy of offering consumers ________. 
A) high quality at a high price 
B) luxury quality at a high price 
C) lesser quality at a low price 
D) reasonable quality at a fair price 
E) little quality at a low price  Answer: D 
55) The natural resources that are needed as inputs by marketers or that are 
affected by marketing activities are referred to as the ________.  A) raw material market  B) natural environment  C) endangered environment  D) green movement  E) factors of production  Answer: B 
59) Marketers should be aware of laws, government agencies, and pressure groups 
that influence or limit various organizations and individuals in a given society. This 
is most accurately described as the ________ environment.  A) socio-legal  B) cultural  C) political    lOMoAR cPSD| 60692662 D) legal-technological  E) economic  Answer: C 
63) Business legislation has been created for three basic reasons: to protect 
companies from each other, to protect consumers, and to ________. 
A) protect the interests of society  B) regulate prices  C) increase world trade  D) regulate monopolies 
E) promote social responsibility  Answer: A 
66) A society's basic values, perceptions, preferences, and behaviors 
are all part of its ________ environment.   A) social  B) cultural  C) political  D) cultural-economic  E) natural  Answer: B 
69) A society's ________ are expressed in how people view themselves, 
organizations, society, nature, and the universe.  A) social codes  B) cultural values  C) demographics  D) public policies  E) economies  Answer: B    lOMoAR cPSD| 60692662
76) Today's marketers must successfully build relationships to connect 
effectively with customers, others in the company, and external partners.  Answer: TRUE 
77) When the marketing manager Suzie Kwan discusses factors and forces 
outside marketing, such as political that affect marketing management's ability to 
build and maintain successful relationships with target customers, she is talking 
about the external marketing concept.  Answer: FALSE ENVIRONMENT 
78) The microenvironment consists of larger societal forces that affect a 
company, such as demographic, economic, political, and cultural forces.  Answer: FALSE CLOSE 
79) The macroenvironment consists of the factors close to the company that 
affect its ability to serve its customers, such assuppliers, customer markets,  competitors, and publics.  Answer: FALSE  LARGE 
80) Trudie Jones works for a distribution channel firm that helps several 
electronics companies find customers or make sales to them. Trudie works for a  reseller.  Answer: TRUE 
81) Marketing research firms, advertising agencies, media firms, and marketing 
consulting firms are all referred to as marketing services agencies.  Answer: TRUE 
82) Today's successful marketers recognize the importance of working with their 
intermediaries as channels through which they sell their products rather than as  full-fledged partners.  Answer: FALSE 
83) Consumer organizations such as environmental and minority groups that 
may questions a company's marketing decisions are referred to as local publics.  Answer: FALSE    lOMoAR cPSD| 60692662
85) The demographic environment is of major interest to marketers because it 
involves people, and people make up markets. 
Answer: TRUE Managing Marketing  Information 
3) A marketing information system (MIS) consists of people and procedures 
to assess information needs, ________, and help decision makers analyze and use  the information. 
A) experiment to develop information 
B) test market the information 
C) develop the needed information 
D) critique the needed information 
E) question the needed information  Answer: C 
4) A good MIS balances the information users would ________ against 
what they really ________ and what is ________.  A) need; like; feasible  B) like; can afford; needed 
C) like to have; need; feasible to offer  D) need; can afford; useful 
E) use; have to use; available  Answer: C 
5) Marketers must weigh carefully the costs of additional information 
against the ________ resulting from it.  A) organization  B) benefits  C) creativity    lOMoAR cPSD| 60692662 D) ethical issues  E) cost  Answer: B 
6) Four common sources of internal data include the accounting department, 
operations, the sales force, and the ________.  A) owners  B) stockholders  C) marketing department  D) competition E) Web  Answer: C 
7) Marketing information from which type of database usually can be accessed 
more quickly and cheaply than other information sources?  A) external  B) LexisNexis  C) Dun & Bradstreet's  D) internal  E) Hoover's  Answer: D 
10) Which of the following is NOT considered a source of marketing intelligence?  B) resellers  A) suppliers  C) key customers 
D) causal research (trong marketing reseach)  E) activities of competitors  Answer: D 
design, collection, analysis , and reporting    lOMoAR cPSD| 60692662
15) ________ is the systematic of data relevant to a specific marketing situation  facing an organization. 
A) The marketing information system x  B) Marketing intelligence x  C) Marketing research  D) Competitive intelligence x  E) Causal research x  Answer: C 
16) What is the first step in the marketing research process? 
A) developing a marketing information system 
B) defining the problem and research objectives 
C) developing the research plan for collecting information 
D) implementing the research plan 
E) hiring an outside research specialist  Answer: B 
17) Which step in the four-step marketing research process has been left out of the 
following list: defining the problems and research objectives, implementing the 
research plan, and interpreting and reporting the findings? 
A) developing the research budget 
B) choosing the research agency 
C) choosing the research method 
D) developing the research plan 
E) comparing and contrasting primary and secondary data  Answer: D 
18) Causal research is used to ________. 
A) test hypotheses about cause-and-effect relationships 
B) gather preliminary information that will help define problems 
C) uncover information at the outset in an unstructured way    lOMoAR cPSD| 60692662
D) describe marketing problems or situations 
E) quantify observations that produce insights unobtainable through other forms of  research Answer: A 
19) Managers often start with ________ research and later follow with ________ 
research. Exploratory-decriptive-causal  A) exploratory; causal  B) descriptive; causal  C) descriptive; exploratory  D) causal; descriptive  E) causal; exploratory  Answer: A 
20) Your colleague is confused about using the marketing research process, as he 
knows that something is wrong but is not sure of the specific causes to investigate. 
He seems to be having problems with ________, which is often the hardest step to  take. 
A) developing the research plan 
B) determining a research approach 
C) defining the problem and research objectives 
D) selecting a research agency  E) C and D  Answer: C 
21) The objective of ________ research is to gather preliminary information that 
will help define the problem and suggest hypotheses  A) exploratory  B) descriptive  C) causal  D) primary    lOMoAR cPSD| 60692662 E) secondary  Answer: A 
22) In the second step of the marketing research process, research objectives 
(MỤC TIÊU NGHIÊN CỨU) should be translated into specific ________.  A) marketing goals  B) information needs  C) dollar amounts  D) research methods  E) information sources  Answer: B 
23) Secondary data consists of information ________. 
A) that already exists somewhere but is outdated 
B) that does not currently exist in an organized form 
C) that already exists but was collected for a different purpose  D) used by competitors 
E) that researchers can only obtain through surveys and observation  Answer: C 
24) Information collected from online databases is an example of ________ data.  A) primary  B) secondary  C) observational  D) experimental  E) ethnographic  Answer: B 
25) Which form of data below can usually be obtained more quickly and at a lower 
cost than the others? A) primary    lOMoAR cPSD| 60692662 B) survey research  C) experimental research  D) secondary  E) observational research  Answer: D 
26) Secondary data are ________. 
A) collected mostly via surveys  B) expensive to obtain x 
C) never purchased from outside suppliers x 
D) always necessary to support primary data x  E) not always very usable  Answer: E 
28) For primary data to be useful to marketers, it must be relevant, 
current, unbiased, and ________.   A) complete  B) accurate (CHÍNH XÁC)  C) inexpensive x 
D) collected before secondary data  E) experimental  Answer: B 
29) Which method could a marketing researcher use to obtain information that 
people are unwilling or unable to provide?  A) observational QUAN SÁT  B) survey  C) questionnaire  D) focus groups    lOMoAR cPSD| 60692662 E) personal interviews  Answer: A